Arriba el dia i Felip Moll, el primer menorquí en desafiar la mini transat 2021 en solitari

27 septiembre 2021 | Por Redacción | Categoria: Náutica, Otros Deportes, Vela
 
ARRIBA EL DIA I FELIP MOLL (ES NÀUTIC) ES CONVERTIRÀ EN EL PRIMER MENORQUÍ EN DESAFIAR LA MINI TRANSAT 2021 EN SOLITARI, DURA PROVA TRANSATLÀNTICA DE 4.000MN
 
«A MESURA QUE HAN PASSAT ELS DIES HAN AUGMENTAT ELS NERVIS PERÒ TENC MOLTES GANES; LES ORQUES DE GALÍCIA QUE ENS PODRÍEM TROBAR ÉS UN AFEGIT MÉS, NO EM PREOCUPA»
 
Dia gran aquest dilluns 27 de septembre per el regatista Felip Moll i pel Club Nàutic Ciutadella ja que comença la Mini Transat 2021, la regata transatlàntica en solitari de 4.000 mn a bord d’un petit veler de 6,50 metres per la que Moll du mesos somiant i preparant-se, essent el primer menorquí que la farà. La sortida es du aquest migdia, devers les 14:30 hores, des dels Sabres d’Olonne (França), un dels ports esportius més importants de la costa atlàntica.
Des de primera hora d’aquest matí Felip Moll (CN Ciutadella) ja no té el seu telèfon mòbil, una de les normes de la Mini Transat, sense cap tipus de comunicació externa.
La primera etapa arriba a Santa Cruz de la Palma (Canàries) després de 1.350 mn. La segona etapa surt en principi el 29 d’octubre de la Palma i arriba a Guadalupe (Carib) havent navegat unes 2.700 mn.
Es calcula que els primers a arribar trigaran unes tres setmanes en una prova en la que l’objectiu principal i el somni de qualsevol dels 90 participants és acabar-la. Tal és la seva duresa de la Mini Transat 2021 que pocs navegants la repeteixen i alguns ni tan sols han pogut finalitzar-la.
Hores abans de partir des de França i ja amb la feina feta, Felip Moll  reconeixia tenir «uns pocs de nervis, estant pendents ja de la meteorologia i amb la vida com es mou als pantalans. Amb moltes ganes de començar perquè els preparatius han estat durs» ha comentat el regatista del CN Ciutadella. Després d’haver d’ajornar 24 hores la sortida per el temps Moll preveu aquests pròxims dies » que després del front de tormenta que en teoria ja hauria passat, en teoria ens entraria un altre front a Finisterre, encara per definir. Serà una regata ventosa açò és segur i complicada».
Com a curiositat, un dels molts perills a tenir en compte a part del vent o dels objectes que es puguin trobar a la mar o del tràfic marítim, és que en aquests moments per el nord de Galícia «hi ha una zona amb orques. Esperem que no s’apropin perquè directament ataquen als velers, encara que no em preocupa molt» afegeix Moll (CNC).
 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com