Entrevista a Ernesto, capità de l’Atlètic Balears

11 noviembre 2010 | Por Redacción | Categoria: 3ª División, Entrevistas, Fútbol

Ernesto García Gallego (Palma, 23-01-1986) és el capità de l’Atlètic Balears. Ocupa la demarcació de migcampista i aquesta és la seva tercera temporada al club.

Aquesta és l’entrevista que Ernesto ha concedit a la Federació de Penyes. Com no podia ser d’una altra manera, hem volgut iniciar el capítol d’entrevistes de la Federació amb el capità del nostre equip.

Pregunta: Després de tres anys en el gloriós, quins canvis has vist en l’estructura del club, si creus que els ha hagut?Ernesto: Francament, ho veig una mica com quan hi vaig arribar. Crec que ho ha canviat gaire.
P: L’afició s’identifica amb tu. Amb el teu exemple en el camp, on ho dones tot. Amb la teva implicació amb el club… quin significat té això per a tu?E: Jo em sent orgullós. Per a mi és molt gran que la gent estigui amb jo, intent donar-ho tot en el camp. Partint d’aquesta base ja em poden sortir bé o malament les coses, perquè jo em sent balearico! molt arropat en aquest club i molt a gust, sincerament.
P: A l’inici de la temporada se’ns vengué la idea d’un equip per pujar a Segona A, però vistes les circumstàncies sembla que l’objectiu serà no descendir.E: És un projecte a llarg termini, som tots nous i estem començant a conèixer-nos. Jo sempre he pensat que primer de tot és la salvació i, una vegada aconseguit, només queda lluitar per la lligueta d’ascens.
P: La irregularitat de l’equip és un llast que devem amollar si volem mantenir la categoria. Quin és el motiu d’aquesta irregularitat?E: Crec que la causa és l’ansietat per voler-ho fer tot bé. Una vegada que aconseguim guanyar dos partits seguits, tot això anirà cap amunt.
P: Como cada any, hem canviat d’entrenador. Descol·loca al jugador tants canvis, sense un perfil estable d’entrenador?E: Sí, descol·loca un poc. Però al cap i a la fi, som els jugadors els qui jugam.
P: L’afició ja ens demana si per Nadal vindran deu jugadors més. Creus necessària una revolució d’aquesta mena?E: Jo pens que qualque reforç hauria de venir. Però no tants com deu, que em semblen molts!
P: Què significa per a tu esser el capità del Gloriós?E: Per a mi significa molt, la veritat és que al principi vaig pensar molt si seria capaç d’exercir bé la capitania. Perquè ser el capità no és únicament portar el braçalet: comporta moltes altres coses, però a poc a poc ho duc millor! No era capità des que era un infant, quan jugava a l’At. Paguera, hehehe!
P: Després del partidàs que ens vàreu regalar contra el Mallorca B (4-0), com s’explica el desastre contra L’Hospitalet (5-0) des de la perspectiva d’un jugador?E: Doncs a dia d’avui encara no ho he assimilat, però la situació d’en Lawal ens va treure un poc del partit. Als 10 minuts després que s’enduguessin a en Lawal a mi personalment em faltava l’aire, em sentia agobiat… però això no disculpa que perdéssim 5 a 0, perquè no es pot caure així. I manco encara després de realitzar un bon partit davant el Mallorca B i que els balearicos gaudissin d’un dia tan agradable. En nom de l’equip, deman disculpes a l’afició i esper que aquesta golejada no es torni a repetir!
P: Alguns aficionats desplaçats a L’Hospitalet estaven molests amb els jugadors perquè aquests no acudiren, almenys, a saludar-los (llevat de tu, en Tolo Reus i en Checa). Sembla ser que no hi ha implicació amb el club…?E: No crec que sigui falta d’implicació. Quan t’han ficat cinc gols estàs fotut, molest, i egoistament només vols anar-te’n a la dutxa. Però jo també estic molest per aquest gest, i vaig fer-li saber a la plantilla que cal estar a les dures i les madures. La gent que va venir a veure’ns havia perdut doblers i temps per viatjar i es mereixien un respecte, almenys saludar-los malgrat no haver guanyat!
P: Com és la relació en el vestuari? hi ha un bon grup amb el que treballar?E: La relació és molt bona. A dins el vestuari no poden caure’t bé tots els teus companys, però no hi ha mal rotllo amb ningú. Tots som bons companys.
P: El fitxatge del «Profe» Alfano s’ha notat, almenys des de la grada. Es nota realment aquesta diferència en els entrenaments?E: Sí, sí que s’ha notat y molt. «El Profe» és un super professional que, a més, dóna uns consells increïbles. Una virtut del nostre equip és que crec que estam molt bé físicament, i això és gràcies a ell.
P: Tu ets, juntament amb els nigerians, l’únic supervivent de la temporada passada. És difícil fer entendre als jugadors nouvinguts què significa l’Atlètic Balears?E: Sí que és difícil perquè aquest club és molt especial, la gent és únicament del Balears i es consideren un club de primera.
P: L’afició necessita tranquilitat. Què ens diries per tranquilitzar-mos?E: La Segona B és complicada i molt apretada. Només dir que això és molt llarg i que cal anar partit a partit.
P: Què et sembla la Federació de Penyes?E: Em sembla increïble. Un es sent molt gran quan sap que hi ha moltíssima gent darrera seu, i tan autèntica.
P: Què fa diferent l’Atlètic Balears dels altres clubs on has estat?E: El primer de tot és que et recolzen passi el que passi i hi ha molta implicació. És molt humà aquest club, i l’estima de l’afició és de deu.
P: Per acabar, apart de donar-te les gràcies per tot i agrair el teu esforç i el teu exemple, tens carta blanca per afegir el que vulguis.E: Hehehe… idò res, només agrair-vos a tots vosaltres que m’aprecieu i m’estimeu: gràcies! També vull dir que durant aquests tres anys m’he adonat del que significa esser balearico, i avui dia sóc balearico fins a la mort! Esper que aquest any fem una bona campanya i pogueu gaudir-ho! AUPA ATLÈTIC!!! GRÀCIESSSSSSS!!!
Una abraçada, gran capità.

F.D.P.A.B

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com