Tòfol Castanyer es juga demà la Copa del Món a Malàisia

23 octubre 2010 | Por Redacción | Categoria: Atletismo, Otros Deportes

Aquest dimarts, dia 19 d’octubre, en Tòfol de ca na Reia (Salomon Santiveri), partí cap a Malàisia per disputar la darrera cursa de la Copa del Món de Curses de Muntanya 2010, on intentarà adjudicar-se el triomf final, a la que hi arriba en segona posició, a vuit punts de l’actual líder, després d’haver liderat la Copa del Món pràcticament durant tot l’any.

Mount Kinabalu International Climbathon 2010, és una cursa molt especial, amb una pujada de 2.228 metres de desnivell i una baixada de 2.531 metres, en un terreny ple d’escales naturals humides, que puja fins els 4.095 metres, que es disputa dins l’illa de Borneo (Malàisia). La 24è edició del Mount Kinabalu Climbathon és la darrera prova puntuable per la Copa del Món de Curses de Muntanya (Buff Skyrunner Wolrd Series).

La cursa té una distància de 21 quilòmetres, amb sortida a una alçada de 1.866 metres i s’enfila fins els 4.095 metres del Mount Kinabalu, per tornar a baixar fins les portes del parc del mateix nom, amb uns desnivells acumulats de 4.759 metres.

No és teòricament aquesta la millor cursa per el de Ca na Reia, primer degut a l’alçada (és la més alta de la Copa del Món), arribant als 4.095 metres, anant més de tres quarts d’hora per damunt del 3.000, i degut a la seva duresa, ja que la meitat de la prova s’ha de fer pràcticament caminant, quan en Tòfol aquí on es defensa més és en els trams que es fan corrent pujant i baixant.

Segona, en Tòfol ha millorat, però segueix amb el problema de la ciàtica, que l’hi ha impedit entrenar com pertoca aquests darrers mesos, no trobant-se encara al cent per cent de forma. Aquest problema, juntament amb les dificultats de la darrera prova internacional, a Itàlia, on perdé el seu regnat, l’hi posen molt més difícil el triomf.

Totes les expectatives estan obertes, i a pesar dels problemes hi ha moltes ganes. En aquests moments en Tòfol Castanyer està vivint el millor moment de la seva cursa esportiva, i si tot va bé, com esperam, el de ca na Reia, pot aconseguir enguany pujar al cap d’amunt del podi individual a Malàisia, adjudicant-se la Copa del Món.

http://www.saveu.cat/art_list.php?seccio=3

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com