«HE COMPROVAT QUE ELS CURSOS DE DESFIBRILADORS PODEN SALVAR VIDES»

28 enero 2009 | Por Redacción | Categoria: Fútbol, Fútbol Base

El President del Villacarlos va ser testimoni de com es va recuperar d’un síncope el jove jugador cadet del U. D. Mahón, Danny Gallardo.

.

Mario Wollstein, President de l’Atl. Villacarlos:

«HE COMPROVAT QUE ELS CURSOS DE DESFIBRILADORS PODEN SALVAR VIDES»

El President del Villacarlos va ser testimoni de com es va recuperar d’un síncope el jove jugador cadet del U. D. Mahón, Danny Gallardo.

Era el 18 de gener i Danny feia exercicis amb els seus companys just abans del partit de lliga que havia de disputar a Es Castell. El futbolista, de 15 anys, va quedar en terra inconscient, amb símptomes greus de parada cardiorrespiratòria. Va ser atès immediatament pel fisio del club local, Óscar Simonet, ajudat per l’entrenador i el delegat de l’equip maonès. Mario Wollstein ho va veure tot i es mostra contundent:

– Gràcies als cursets de Desfibrilador que la Federació va oferir a tots els clubs, i als quals jo també vaig assistir, tothom sabia què s’havia de fer. Se va actuar amb eficàcia i el futbolista es va recuperar. Estic molt satisfet i, perquè no dir-ho, molt agraït a la FFIB, per haver previst aquests accidents.

Equip cadete U.D. Mahón on juga Danny Gallardo

Mentre s’aplicava el protocol de primers auxilis -avisar als serveis mèdics d’urgència; facilitar la respiració; aplicar massatges cardiopulmonars- es va col·locar el Desfibrilador a l’accidentat i es van seguir les instruccions de l’aparell automàtic. El jove futbolista va poder recuperar les constants vitals fins que va arribar l’ambulància i el va dur a l’hospital.

– Els cursets de la FFIB i l’entrega de Desfibriladors-continua el president del Villacarlos m’han donat seguretat davant un cas d’urgència com el que vam patir a Es Castell. Jo recomanaria a tothom que fes els cursets i animaria a la Federació perquè continuï aquesta tasca de prevenció i divulgació. He vist ben clar que el Desfibrilador i els primers auxilis poden salvar vides.

La satisfacció del president del Villacarlos pel bon final de l’accident de Danny, és compartida pels directius del club U.D. Mahón, i pel metge de la Junta de Menorca, Javier Lacueva, que va donar a Menorca els cursos d’ús del Desfibrilador. Aquestes són les paraules del doctor:

– És vital que els que atenen una parada cardiorrespiratòria sàpiguen què han de fer i què no han de fer. I això ho han après moltes persones que han assistit a les xerrades organitzades per la FFIB. He quedat molt satisfet per l’interès que han demostrat tots els clubs de Menorca, i ara encara estic més satisfet perquè veig que un jove futbolista de 15 anys n’ha sortit beneficiat.

La Federació confia que aquest fet ajudi a entendre a tothom que mai estan de més els esforços econòmics i humans dirigits a millorar la seguretat dels esportistes.

Informa:deportebalear.com //fuente:ffib.es

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com