EL GRAN PREMI NACIONAL DE TROT 2024 TORNA A FER HISTÒRIA

19 mayo 2024 | Por Redacción | Categoria: Hípica, Otros Deportes, Trote

El menador Antoni Frontera aconsegueix el seu setè GPN amb l’egua LLUNA DE LLEVANT.       

El tercer diumenge de maig és una data marcada amb vermell al calendari dels amants del trot i és que des de fa 91 anys ininterroputs, és el dia de la celebració més esperada de l’any, el dia del GRAN PREMI

NACIONAL DE TROT. L’hip drom de Son Pardo ha acollit una vegada més la prova on han competit els 15  millors poltres de 3 anys (després de la baixa del 16è participant), enguany anomenats la generació “L”, que gràcies a la seva regularitat en les proves classificat ries han aconseguit una plaça a la carrera més desitjada. Veient el gran nivell dels participants podem assegurar que el trot, a Mallorca, es troba en un moment inmillorable.

La jornada ha començat amb la sessió matinal en la que, per primera vegada, els infantils també han disputat el seu Gran Premi. Seguidament han tengut lloc les 4 carreres del matí.

A la cita de l’horabaixa ha assistit la presidenta del Govern de les Illes Balears, la Sra. Marga Prohens, que no s’ha volgut perdre una fita tan important per l’esport mallorquí. Tampoc ha faltat el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, que ha manifestat que “el Gran Premi Nacional és un esdeveniment d’àmbit internacional i que converteix la nostra illa en l’epicentre d’aquest esport a Europa. És una celebració de la tradició, la cultura i la comunitat. Un orgull per a la nostra illa”, ha afirmat, al mateix temps que ha descatat la “gran importància social i cultural que té aquest esport per a Mallorca”.

“Estam molt contents amb la gran acollida d’aquesta edició número 91 del Gran Premi, atraient a milers d’espectadors, tant locals com turistes, que han pogut gaudir d’aquest esport tan arrelat a la nostra illa durant tot el cap de setmana amb la recuperació de la celebració de la diada, que era una petició dels clubs” ha afirmat Llorenç Galmés.

Des de primera hora s’ha viscut un ambient molt festiu a Son Pardo, amb més afluència de gent que mai, les graderies plenes a vessar i una afició entregadíssima desitjant tornar a viure l’emoció d’un gran premi tan arrelat i amb tanta rellevància.

Minuts després de les 18:00h ha començat la tradicional desfilada on hem vist passar a la policia muntada, al carretó amb els trofeus i finalment el gran triomfador de l’any passat, KIWI DURAN, que ha desfilat amb la manta de guanyador i seguit de tots els participants d’enguany, que s’han anat presentat al públic un per un. Després de reconèixer el recorregut que ja ha inscrit a un d’ells en la hist ria del trot, s’ha donat el sus a la carrera més important i amb més prestigi del nostre territori. Els moments previs es viuen amb molta intensitat i també molts de nirvis tant per part dels menadors com per part dels entrenadors i propietaris.

 

 

 

El tàndem LLUNA DE LLEVANT i ANTONI FRONTERA ha aconseguit recórrer els 2.150 metres en 1’15’90,  convertint-se així en els flamants guanyadors del GRAN PREMI NACIONAL DE TROT 2024. La sortida ha estat explosiva i molt igualada i l’escamot de davant s’ha mantingut pràcticament durant tota la carrera, tot i que al llarg del recorregut s’han desmuntat a alguns dels que tenien clares opcions a fer-se amb la vict ria. A pocs metres de la meta, hem viscut una arribada d’infart amb una jugada molt intel·ligent per part del que finalment s’ha proclamat guanyador, que demostra lo gran menador que és i perquè és el que més GPN ha guanyat en la historia. La segona posició ha estat per LE CHEF WOOD i D. OLIVER rodant a 1’16” 00,  i en tercer lloc ha arribat LADIL i JAUME FLUXÀ amb un temps de 1’16”40. Com deim, ha estat una carrera vibrant fins el darrer moment.

La presidenta del Govern, la Sra. Marga Prohens i el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, han estat els encarregats de lliurar el preuat trofeu, escultura de Miguel Sarasate, al guanyador Antoni Frontera que l’ha recollit acompanyat del propietari i l’entrenador de LLUNA DE LLEVANT. Com no podia ser d’altra manera, els acompanyava el president de l’IEHM, Gaspar Oliver i el president de la Federació Balear de Trot, Juan Llabata.

El Gran Premi Sencers i Egües, un altre dels premis més esperats de la jornada, ha comptat amb 9 participants de 3 anys i més que han hagut de completar els 2.150 metres de pista per poder optar als 6.000€ de la dotació. El guanyador, en aquesta ocasió, ha esta HEROS DE FLEUR rodant a 1’14”90, seguit de FLOWER ETOILEE, que ha entrat a meta a 1’15”00 i la tercera posició ha estat per FLAMME DE GINAI que ha rodat també a 1’15”00.

 

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com