Ciutadella, capital nacional d’optimist amb la Copa d’Espanya 2023

25 abril 2023 | Por Juanjo Machado | Categoria: Otros Deportes, Vela

El Club Nàutic Ciutadella segueix immers de ple amb els actes esportius de commemoració del seu Centenari i aquests pròxims dies el club que presideix Gonçal Moll en viurà un dels més destacats, sinó el què més, a part de tractar-se d’un esdeveniment històric a Menorca.

El CN Ciutadella organitza la Copa d’Espanya d’Optimist 2023 en les aigües de ponent i fins a 150 regatistes provinents de nou comunitats autònomes espanyoles s’han classificat per participar en aquest campionat que comença el divendres 28 d’abril i finalitza l’1 de maig en aigües de Ciutadella. Després de la recent participació al Campionat d’Espanya 2023 disputat a principi de mes al Club Nàutic L’Escala català, esportistes arribats de tota Espanya es trobaran aquests dies al Moll de Trona del CN Ciutadella per disputar unes de les proves més importants de l’any de vela lleugera a la classe Optimist. Una classe que torna a arribar amb força a Ciutadella.

Aquesta Copa d’Espanya 2023 comptarà amb la participació de les categories sub 16 i sub 13 a l’illa. Tot i la curta edat dels participants, per arribar aquí des de fa mesos els joves i les joves regatistes espanyols han hagut de passar per diversos i exigents campionats i proves classificatòries, el que farà que aquests dies a Ciutadella podrem gaudir dels 150 millors regatistes de tot Espanya. Durant tres dies i amb tres proves per dia, faran el possible per adjudicar-se el títol de campions i campiones de la Copa d’Espanya Optimist 2023. En representació del Club Nàutic Ciutadella, a la categoria sub 16, participaran, Neus Soler i Lluís Mascaró.

El programa d’actes del campionat donarà el tret de sortida el dia 28 d’abril a les 19:30h amb una desfilada amb tots els participants, acompanyats d’un grup de batucada i que anirà, pel Camí de Baix, des de les instal·lacions del Club Nàutic fins a l’Ajuntament de Ciutadella. Una vegada allà, al recentment reformat Saló Gòtic de l’Ajuntament, la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, i representants de les diferents institucions, juntament amb el president del club, s’encarregaran de l’acta de benvinguda. Al tancament de l’acte s’oferirà als esportistes un càtering amb productes gastronòmics típics de l’illa, abans del tret de sortida competitiu, que es durà a terme ja el dissabte, amb emoció i qualitat garantides a Ciutadella.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com