XXIX Pujada Lluc a Peu de la Part Forana

11 septiembre 2008 | Por Redacción | Categoria:

Un esdeveniment que reuneix, cada any, al voltant de 10.000 pelegrins


...

La Pujada a Lluc a Peu de la Part Forana s’ha presentat avui al Consell de Mallorca. En la qual és ja la seva XXIX edició, pot presumir d’una capacitat de convocatòria que mou, any rere any, al voltant de 10.000 pelegrins. Cosme Bonet, conseller de Presidència, acompanyat per el director general de Relacions Institucionals del Govern, Santiago Florit, el president de Sa Nostra Caixa de Balears, Fernando Alzamora
i Biel Ferragut, president de l’Associació d’Antics Blavets de Lluc, s’han encarregat de donar els detalls de la pujada.

Biel Ferragut ha explicat com, coincidint amb la festa de la Mare de Déu de Lluc, la pujada es durà a terme la nit del 13 i la matinada del pròxim 14 de setembre des de els diferents punts de l’illa i com la organització posarà també a disposició dels pelegrins un centre organitzador i coordinador a Inca a partir de les 04:00 hores de la matinada. Així mateix, tots rebran una llanterna, una polsera reflectant i aigua i altres avituallaments pel camí.

Per altra banda, s’ha volgut referir també al lema d’aquest any, «Sí a la natura», especialment en relació a la desclassificació d’Es Guix per part del Consell, el que significa la conservació i la protecció d’un territori ambiental i paisatgísticament inigualable.

Aquesta pujada, com ha destacat el conseller Bonet, s’ha convertit en un dels senyals més importants de la nostra identitat mallorquina i ha volgut fer arribar el suport i agraïment del Consell pel treball i l’esforç que la organització ha dut a terme, així com convidar a totes les mallorquines i mallorquins a prendre part d’aquesta fita anual en la que són presents la cultura, la tradició, espiritualitat i l’esport.

Recuerda si eres entrenador, jugador, directivo de un club o de una federación, o estás relacionado de alguna forma con este maravilloso deporte y te gusta escribir y compartir las novedades y noticias de vuestra actividad deportiva, aquí puedes hacerlo gratuitamente y llegar a toda la comunidad.
deportebalear@gmail.com